Moskova'da Alternatif Bir Pazar Günü

 Moskova'ya eşimi ziyarete geldiğimde tavsiyesi üzerine gitmiştim Sokolniki Park'a. Ama deli gibi yağan yağmur nedeniyle girişimle çıkışım bir olmuş ve bu güzel parkın tadını çıkaramamıştım. O günden beri aklımdaydı bir kez daha gitmek. Bu pazar da yine onun önerisi ile dümeni Sokolniki Metro istasyonu'nda bulunan Sokolniki Park'a çeviriyoruz. Eşim bu parkı karlı bir günde ziyaret etme şerefine nail olduğundan parkın yollarının kayak pistine dönüştüğünü görmüş. Bu tecrübeyle patenlerim sırtım(n)da yola koyuluyoruz. Metro çıkışında bir kilise görüyoruz.  Mimari açıdan çok zarif olduğundan  resmetmeden geçemiyoruz.  


Şehrin her yerinde Rus'lara göre oldukça normal ama bizim hala alışamadığımız enteresan giyim sitiline sahip bir yığın insan görüyorum.  Bazen görünce işte bu kaçmaz bunu kesin resmetmek gerekir diyorum ama neden fotografını çekmek istediğimi, Rusça bilmedeğim ve genellikle bu tipler de ingilizce bilmediğinden onlara anlatamayınca resmedemiyorum. Bir kaç kez metro çıkışlarlarında elinde bir sarımsak ya da bir kaç tane haşlanmış mısır ya da rendelenip torbalanmış havuç, turp, lahana satan; yaşlı, sakallı, bıyıklı teyzeleri çekmek istedim ama izin vermediler. Ama iki kişi olunca bu o kadar zor olmuyor.  Çaktırmadan yani.... İşte onlardan bir çift...

Hazır eşimle çıkmışım,  makine de elimde üstelik resmetmeye karar vermişim enterasan tipleri, işte bu teyze de kaçmaz diyorum. Zaten arkası dönük olduğu için çekmek de zor olmaz derken tam flaşı patlacağım anda dönüyor ve bu süper resim teyzemin ruj sürprizi ile en güzel halini alıyor.
Park pazar günü olduğundan sanırım çok kalabalık. Altta baskın bir temponun olduğu, ritmi genellikle aynı ve birbirinin benzeri  olan Rus pop müziği eşliğinde katılıyorum bende buz pateni pistine dönüşmüş yollarda kayanların arasına. Çoluk çocuk, genç yaşlı demeden herkes almış patenini gelmiş. Ailecek el ele kayanlar mı, kendi kayarken pusetiyle çocuğunu gezdiren mi,, makasçı gençler mi,  kocası yanda yüyürken kendisi kayan mı (bu benim :-) dersiniz? Ben de  IWC'deki paten sınıfımızdan kalan bir alışkanlıkla aldığım pozla bu mutlu anı kalıcı kılıyorum.
Hedefim olan bir sağ, bir sol adım çalışmalarını yapmak bu parkta çok kolay. Çünkü yerlede buzun üzerinde kar tozu da olduğu için bu biraz olsun sürtünmeyi artırıp hızı azalttığından dolayısıyla düşme riskini de azaltıyor. Benim gibi yeni başlayanlar için bu parkı çok ideal. Bu yüzden hazır evimize de yakın olan bu parkı  bundan sonraki antreman adresim olarak belirliyorum.

Eşim uzun zaman sonra beni kayarken gördüğünden gelişimimi açıkça farkediyor ve çok seviniyor. Sanırım bir parça motive de oluyor.

 Bir dahaki sefer onu da kaydırmak sözü ile parktan ayrılıp akşamki Bolşoy gecesine hazırlanmak üzere önce mantı keyfi yapacağımız sıcak yuvamızın yolunu tutuyoruz. 

3 yorum:

Nesibe dedi ki...

Resimler çok güzel, ne güzel birsey parklarda patenle kaymak, çok özendim doğrusu..

Unknown dedi ki...

valla bende çok imrendim ama kendimi kayarken düşünemiyorum gerçi benim kayışımda olur ya:)))

fatih dedi ki...

Bu park benim cok sevdigim parklardan birisi cok sicak bir havasi var,gunun bombasi ise benimle beraber fotografini cektigin kadin herhalde, ben fotografini rahat cekesin diye kadinin yanina dogru hizla yurudum o sirada kadinin donmesiyle tam istedigin fotografi cekmis oldun cok eglenceliydi.