Karavan Bahane Keyfimiz Şahane


Barış Karavanı  (караван  мира), Demir Perdenin çöküşünden sonra değişiklikleri vurgulamak, kültürler arası dialog ve işbirliğinin önemini öne çıkarmak için 1989'dan beri sürdürülen bir organizasyonmuş. Karavan konvoyu ile ülkeleri dolaşıp, etkinlikler düzenleyen organizasyonun son durağı  3-5 Eylül tarihleri arasında Moskova. Barış Karavanı 2010'un Moskova'dan başka diğer durakları Çek Cumhuriyetin'de Brno, Almanya'da Frankfurt, Fransa'da Villeneuve lez Avignon, ve Belçika'da Namur'müş. Barış Karavanı 2010,  belirttiğim tarihlerde Moskova'da, Kolomenskoe Parkı'nda yerleşip türlü etkinliklerle biz göremesek de bu organizasyona renk katıyormuş resmi internet sitesinin dediğine göre. Performans gösterileri akşam yedi buçukta başladığından bizim bilemeyip erken gitmemiş bir gaflet oluyor ve muhabbeti göremiyoruz. Bu yıl olmadı seneye Allah kerim diyor, çadırda gördüğümüz konserle yetiniyoruz.

Bu vesile ile Kolomenskoe'yi bir kez daha görmüş oluyoruz.




Organizasyonun en sempatik kısmı çamaşırların sağa sola asılmış olması bana göre. Sanki barış karavanına değil de çamaşır deterjanı reklam setine gelmiş gibi hissediyorum kendimi.



  

Ve sahnede çılgın grup! Şaka bir yana performanslarını beğeniyorum. Ama çadırın içi o kadar kalabalık ve masalarla o kadar düzensiz ki, ortama fazla dayanamıyor kendimi bir şarkıyı bile tamamlayamadan dışarı atıyorum.


Ve mevzu bahis karavanlar...





İşte bunlar sanırım organizasyonun renksiz renkleri. Akşamki şovlarına hazırlanıyorlar sanırsam.




Burada bir hareket var. İki kişi enterasan figürlerle dans ediyorlar.



Kabus gibi olduğundan hiç giren var mıdır ki dediğimiz tuvaletlerde oluşan kuyruğu görüp şaşırıyoruz.


Sonuçta karavandan da geri kalmayıp ne var ne yok diye kolaçan ettikten sonra "Karavan bahane, Keyfimiz şahane" deyip evimizin yolunu tutuyoruz.




Hiç yorum yok: