Ayşe'nin Gazetesi Peru Muhabiri, Candelaria Festivali'nden Bildiriyor!

Gracias por estas fotos Marcela
Geçen sene Moskova Uluslararası Kadınlar Derneği sayesinde tanıştığım sevgili arkadaşım Marcela, eşinin görev süresinin dolması ile bir süreliğine ülkesine, yani Peru'ya geri döndü. Fazla bilgim olmayan bu ülke ile ilgili bir çok şey öğrendim ondan. Örneğin bir kaç gün önce bana evinin balkonundan çekip yolladığı Candelaria Festivali'ne (Virgin of Candelaria Festival) ait fotoğrafları görünce eşim de ben de Peru'da böyle festivaller oluyormuymuş diye şaşırdık ve dolayısıyla haberdar olduk. O ana dek bu tip bir festival sadece Rio de Jenerio'da olur sanırdık. İşte bu sebeple hem karelerin güzelliği hem de bizim gibi düşünen kişiler olma ihtimalini düşünerek bu güzel  fotoğrafları paylaşmayı istedim.
İşte Candelaria Festivali, işte rengarenk bir dünya!
Binlerce dansçının ve müzisyenin Peru'nun bir şehri olan Puno sokaklarını eşsiz danslar, müzikler ve kostümlerle doldurduğu bu festival, Puno'nun Candelaria adındaki azizesini anma amacıyla her yıl şubat ayında organize ediliyormuş ve yaklaşık iki hafta sürüyormuş. Geçit töreni için insanlar stadyumdan başlayıp dans ederek sokakları dolaşıyorlarmış ve böylece kiliseye varıyorlarmış. Festivalde bir de ödüllü dans ve kostüm yarışması düzenleniyormuş. Bu festivale özellikle Bolivya'dan olmak üzere dünyanın bir çok yerinden yerli yabancı çok sayıda izleyici geliyormuş ve onlar da dahil olmak üzere her yer dans eden insanlarla doluyormuş. Küçük çocuklar bile durmadan dans ediyormuş.

İşte Azize Candelaria!



Kostümler tam anlamıyla fantastik!


Bu, Puno sokaklarını dans ederek dolaşan grubun balkondan çekilmiş bir fotoğrafı. O balkonda olup festivali Marcela ile seyretmek için icabet edemediğim bir davet aldım. Ne güzel bir deneyim olurdu! Kısmet, kimbilir belki başka bir şubata ...







Süper süper süper !!!






Sağdaki kırmızı kostümlü güzel genç kız Marcela'nın yeğeniymiş.


Olan olmuş ve neredeyse hemen her 23 Nisan'da çocuklarımızın başına gelen; eğlenceye, muhabbete limon sıkan yağmur, sevgili Perululardan da eksik olmamış. Ama Marcela'nın verdiği bilgiye göre yağmur kimsenin modunu bozmuyormuş ve insanlar yağmura aldırmadan dans etmeye  devam ediyorlarmış.



O güzel kostümleri, ş a p k a l a r ı, aksesuarları ile teyzemler çok yorulmuş olsalar gerek ki bir dinlenme molası vermişler!



Çoluk çocuk, genç yaşlı herkes bu karnavalda doyasıya dans ediyormuş.


İşte dans etmekten bitap düştüğü belli bir çocuk ki çocuk her yerde çocuk ve her yerde çok tatlı. 


Şunlara bakın ya çok sevimliler. Yalnız ben soldakinin kız mı erkek mi olduğuna karar veremedim. Gerçi ayakkabılara ve kıyafete bakılırsa kız. Bu arada çok da uyumlu giymişiz. Balıkçı, şapka ve eşofman turuncu, diğerleri pembe!


Ve işte haber kaynağımız, Ayşe'nin Gazetesi Peru muhabiri Sevgili Marcela :)))
 Ona bu bilgiyi bize ulaştırdığı ve bu güzel fotoğrafları paylaştığı için bir kez daha teşekkür ediyorum.



Dünyanın farklı bir coğrafyasından farklı renklerini görmekten memnun olarak en az bu fotoğraftakiler kadar renkli festival tadında geçecek güzel günler yaşamamızı dilerim.
www.ayseningazetesi.blogspot.com

2 yorum:

Filiz dedi ki...

fotoğraflara bakarken içim ürperdi doğrusu:)Rusya'da yaşadığınıza göre soğuğa alışkınsınızdır siz...
blogunuzu izlemeye alıyorum,bana da beklerim:
filizinevi.blogspot.com

Ayşe Gençer Memiş dedi ki...

Sevgili Filiz, Moskova'nın soğuğu İstanbul gibi değil. Sıkı giyinince -10'un altında bile keyifle yürüyebiliyorum rüzgar olmadığından. İade-i ziyarette görüşmek üzere :)))