İstanbul'dan Bir Adım Uzakta Yuvacık'tayız




İstanbul'dan çok da uzaklaşmadan bir yerlere kaçayım, şöyle bir dağ, tepe havası alayım diyenler için gidilebilecek bir adres Yuvacık. İstanbul'dan bir saat uzaklıkta, İzmit'e bağlı olan bu bölge trekking turlarının da uğrak yeri. Baraj Gölü, dağı, tepesi, yeşili ile hafta sonu kaçamağı isteyenler için önerilebilecek bir yer. Ayrıca kışın İstanbul'da kar yağmadığından şikayet edenler için ise fazla uzağa gitmeden karla buluşabilecekleri bir adres. Eğer konaklamak isterseniz tesisler de var. 



Bölgeye bir göz atmaya Yuvacık Barajı'nın üstten görünümü ile başlayalım.





Burada kalınabilecek tesislerden biri Eraslan Tatil Köyü. Biz bir kaç kez kaldık bu tesiste. Yemeklerinin, kahvaltısının pek parlak olduğunu söyleyemeyeceğim bir aile tarafından işletilen bu tesiste, dışarıdan yiyecek getirme konusunda sıkıntı yaratılmıyor.


Bungalov tarzı evlerin içi de dışı gibi lambiri kaplı. Dokumaları, eşyaları ile bir dağ evinde olduğunuzu hissettiriyor. Burada en çok sevdiğim şey, kamelyalara demlikle getirilen çayı içmek sanırım. 


Odalar, özellikle çarşaflar temiz. Pek börtü böceğe rastladığımı da söyleyemeyeceğim. Ama görülürse de bu şaşılacak şey değil. Çünkü doğanın içindesiniz.


Kamelyaların fotoğrafını almayı unuttuğum için tesisin kendi sayfasından ediniyorum.




Restoranı biraz kahve formunda ama salaşlıktan rahatsız olmuyorsanız sorun yok.


Restoranı boşver temiz hava, bol oksijen işte ihtiyacım olan şey bu. 


Buranın güzelliği çocuk dağ taş yürüsün, toprakla haşır neşir olsun, kendince keşfetsin diyebilmenin rahatlığı! Üstelik mevsimine göre ağaçlardan dökülen cevizler, kestaneler, meyveler de cabası. Çocuklar onları toplamaya bayılıyor. 


Sakin bir bölge olduğu için biraz uzaklaşıp yalnız kalmak, yürüyüşler yapmak için de bir alternatif.


Buradaki bir diğer tesis de bulunduğu yer itibariyle bana Maçka'yı anımsatan Karaaslan Alabalık&Kamping Tesisleri. Bu tesisi katıldığım trekking turları sayesinde keşfetmiştim. Daha sonraları da bizzat gittim. Konaklamadığım için onunla ilgili bir şey söyleyemem ama yemek yemek için çok keyifli bir ortam. Eve dönüş yolunda bu tesise uğrayıp yemeği de burada yiyoruz. Hava koşulları ve çocuklu olmamız nedeniyle bu kez yemeklerimizi doğanın tam ortasında dere üzerine kurulan kamelyalarda değil, içeride şömine başında alıyoruz. Bu tesisi özellikle yemeği dışarıya yiyebilecek olduğunuz havalarda tavsiye ediyorum. Gerçekten çok keyifli oluyor. Hele de derenin üstünden gidip geldiğiniz salıncağa binince.
Fotoğraf benden değil, Karaaslan'ın resmi internet sayfasından ama en cazibeli şeyin fotoğrafını çekmemişler ne deyim ben onlara. Aslında aşağıdaki kamelyalar derenin üzerine konuçlandırılmış ama fotoğrafta bu pek belli olmuyor. Siz yemeklerinizi yerken bir yandan da şırıl şırıl akan derenin sesini dinleyebiliyor, bir yandan da doğa ile baş başa oluyorsunuz. Tabi ortalığın vıcır vıcır olduğu en hareketli yaz döneminde gitmediyseniz. 


Öyle sanıyorum ki bölgenin en cazip tarafı, İstanbul'da kar göremezken biraz daha yukarılara çıkıp Aytepe'ye geldiğinizde karla buluşabilmeniz. Bizim  kara hasret kaldığımız pek söylenemez ama bu büyük küçük diğerleri için karın tadını çıkarmak için süper bir fırsat. Biz de onlara uyuyor, Moskova'da ellemediğimiz karla hiç olmadığımız kadar yakınlaşıyoruz. 




Eraslan Tatil Köyü'nün İletişim Bilgileri

Adres:Yuvacık Barajı Mevkii             Yuvacık - İzmit / KOCAELİ
Telefon:0262.344 40 77
Faks:0262.344 31 32
Gsm:0533.576 20 85
E-mail:info@eraslantatilkoyu.com


Karaaslan Alabalık&Kamping Tesislerinin İletişim Bilgileri
Adres:Servetiye Cami Köyü Yuvacık Baraj Sonu 8.km Yuvacık - Başiskele / Kocaeli


Rezervasyon:+90 262 345 01 01
Faks:+90 262 345 01 07
E-mail:karaaslan@karaaslanalabalik.com
MSN Destek:sedatkaraaslan@msn.com

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Günübirlik arkadaslarla gezi için Eraslan Tatil Köyünü mü yoksa Karaaslan Tesislerini mi önerirsiniz ?

Ayşe Gençer Memiş dedi ki...

Cevapta geciktiğim için öncelikle özür dilemek istiyorum. Biz alışkanlıktan mıdır bilmem hep Erarslan'da kalıp yemeğe ve vakit geçirmeye Karaarslan'a gidiyoruz. Erarslan'nın hemen arkasında meyve bahçesi var. Toplayıp götürmemek koşulu ile yemeğe izin veriyorlar. Çocuklar için güzel bir deneyim hem de hareket oluyor yemeğe farklı bir yere gidince. Teşekkürler,sevgiler...

Adsız dedi ki...

Eraslan saolsun benden iki kere para cekti kartimdan..1aydir peslerinden kosuyorum ama hep oyaladilar 160tl paramin üzerine yattilar valla :)