Aynamızdan Yansıyan Çocuklarımızın ve Bizim Bayramımız Kutlu Olsun



Çocuklarımızın hep vatana, millete, dinimize, devletimize, ailemize, kendilerine hayırlı evlatlar olarak yetişmelerini isterken, bunun için dua ederken bir şeyi atlıyoruz sanırım. O da onları bu şekilde büyütebilmek için gerekli sevgiyi, ilgiyi, bilgiyi, hoşgörüyü, anlayışı, sabrı, maddi-manevi gücü de bizlere vermesini dilemek!
Bildiğimiz gibi istemek ya da karşı tarafı eleştirmek her zaman çok kolaydır, çocuğumuz terbiyeli olsun, akıllı olsun, çalışkan olsun, işinde gücünde, ana babaya saygılı olsun! Ama unutmamamız gereken şey, biz kabullensek de kabullenmesek de bir ölçüde çocuklarımızın ayna gibi bizleri yansıttığı. Bunun için benim duam; Allah'tan öncelikle yetişkinlere  hayırlı evlatlar yetiştirecek donanımı vermesini istedikten sonra, bunun için gerekli alt yapı olan karakteri de çocuklarımıza vermesini dilemek yönünde. 

Çocuklarımızın yetişmesinde onların karakteri kadar bizim de rolümüz olduğunun bilincinde olacağımız, çocuklarımızın çocukluklarını doyasıya yaşayacakları, ekmek kapısı görülüp çalıştırılmayacakları, dişi görülüp evlendirilmeyecekleri, doğudan batıya  eşit eğitim haklarına sahip olacakları, yüzlerinde gülümsemeleri ve içlerinde güven duygusuyla özgür, insan haklarına saygılı, demokratik bir ülkede büyüyüp sağlıklı birer birey olacakları, bir bebekten bir katil, bir hırsız, bir sapık yaratılmayacağı günleri görmek, böyle bir Türkiye'ye ve dünyaya kavuşmak dileğiyle..

2 yorum:

Çelebi dedi ki...

Ayşe, son paragrafı okurken kendimi tutamadım!!! Önceden de dayanamazdım çocuklara ama kendi çocuğum olunca artık her şey sanki bıçak gibi kalbime saplanıyor!!!

Ayşe Gençer Memiş dedi ki...

Çok teşekkür ederim Benaycım, keşke her çocuk senin gibi duyarlı bir annenin aynasından yansıyanlara sahip olabilse !