Bayram Hazırlıklarımız :)))




Bu bayram geçen bayramdaki eksiğimizi telafi etmeye çalıştık ve minikler için bir şeyler hazırladık. Şekersiz bayram olmaz deyip şeker çocukları mutlu etmek için mütevazi paketler yapmaya koyulduk kızımla. İçinde çikolata, şeker çeşitleri koyduk. Şeffaf kaplara sarıp bonbon şekeri görünümü verdik ambalajlara. Kenarları kurdelelerle tutturup eğlenceli stikırlar da yapıştırdık mı tamamdır dedik. Bir de kitap hediyelerimiz var. Biri, çok beğenip birini Betül'ümün kitaplığına koymak diğerlerini hediye etmek için kitapçıdakilerin tamamını   aldığım Lulu'nun Serüvenleri! Betülüm izin verseydi ayak üstü hepsini okuyacaktım öyle güzeldi mesajı kitabın! İlgilenenler için kitabın arka kapak yazısını yazının sonuna ekleyeceğim.

Bu arada bu vesile ile herkesin bayramını kutlar, mutlu bayramlar dilerim.






Hazırlıklarda bana yardımdan çok iş çıkaran ama dolu dolu ilham veren minik meleğim, Betülüm! Ayşe'nin Gazetesi stajyer muhabiri :)))


Ve işte mevzubahis kitap Lulu'nun Serüvenleri ve arka kapak yazısı.


Arka Kapak

Önce "insan" olmasını istediğimiz çocuklarımız...


Dünyanın en ünlü kişisel gelişim yazarlarının çocuk kitapları Türkiye'de!


Lulu'nun Serüvenleri


Çocukların özgüvenini ve cesaretini inşa etmeye yönelik üç öykü:



  • Lulu ve Karınca: Bir Sevgi Mesajı
  • Lulu ve Ördek Kardeş: Ayna Çalışmasını Öğrenmek
  • Lulu ve Karanlık: Korkuları Fethetmek

    Bu üç öykü günümüzün çocuklarına güçlü bir özgüven ve cesaret duygularıyla yetişmelerinde yardım etmek için yazılmıştır. Yetişkinler olarak çocukların bizim çocukluğumuza kıyasla çok daha fazla sorunla başa çıkmaları gerektiğini bazen unutuyoruz. Şimdiki çocukların sürekli seçim yapmaları gerekiyor, sürekli dünyanın ne kadar kritik durumda olduğuna ilişkin haberlerle bombardıman ediliyorlar. Çocukların bu mücadeleleri nasıl verdikleri kendileri hakkında gerçekten ne hissettiklerinin doğrudan yansımasıdır. Bir çocuk kendisini ne kadar sever ve kendisine ne kadar saygı duyarsa, doğru seçimleri yapması da o kadar kolaylaşır.

    Ebeveynler olarak çocuklarımızın bağımsızlık, güç duygularını geliştirmelerini ve bugünün dünyasının dönüşmesinde bir farklılık yaratabileceklerine inanmalarını sağlamamız gerekir.

    Kendinizi ve çocuğunuzu besleyin. Unutmayın, kimse "kusursuz çocuğa" ya da "kusursuz veliye" sahip değildir. Bazı yanlış seçimler yapılmıştır. Unutmayın ki hepimiz bir ara bu seçimleri yaparız. Bu öğrenme ve büyüme sürecinin parçasıdır. Çocuğunuzu koşulsuz sevin ve en önemlisi, kendinizi koşulsuz sevin. Sonra da mucizeleri izlemeye başlayın.

    Yazar:Dan Olmos

    Sayfa Sayısı: 104
    Dili: Türkçe
  • Hiç yorum yok: