İki Aylık Bebeklerimizle Haydi Oyuna

Bebekler bu ayda gözleri ile nesneleri takip etmeye başlar ve başlarını kısa süre için kaldırabilirler.Parlak renkleri sever, ses ve değişik dokular ilgisini çekmeye başlar. Onunla konuştuğunuz zaman size kendi çapında çıkardığı seslerle karşılık verir. Bir çıngırağı kavrayabilir ve yeni doğduğunda melekler güldürüyor dediğimiz tebessümün dışında size karşılık olarak gülümseyebilir.
*Dokun-Hisset: Bebeğinizin beşiğine yumuşak bebek kitapları koyabilirsiniz. Bu kitaplarla göz teması kurabilir, onları elleyebilir hatta kavramayı kaldırmayı bile deneyebilir. Bu ayda elleri daha esnek olacağından  ona dokuları tanıtmaya başlayabilirsiniz. Tahta kaşık, yumuşak oyuncaklar, plastik şişeler...
* Yüz resimleri bebeğinizi oldukça etkilemektedir. Güvenli bir aynada kendine bakmasını ve gördüğü bu harika bebeğin kim olduğunu anlamasına imkan verin. Büyük bir aynanın karşısında ayakta durun, onunla konuşun ve reflekslerine dikkat edin.
*Bebeğinizi karın üstüne yatırın. Renkli bir oyuncağı bebeğinizin karşısında normale göre başının biraz daha yukarısında tutun ve başını kaldırıp onu görmesi için bebeğinizi cesaretlendirin. Başını kaldırdığında onu övgülerinizi esirgemeyim. Çünkü kendi çapında düşünürsek gerçekten çok çalıştı.
*Bebeğinizi sıkıca tutun ve hareket hissi vermek için ileri geri sallayın veya etrafınızda döndürün. Sallanan sandalyede sallanmak ve şarkı söylemek de güzel bir seçenek.
* Oyuncaklarına isim verin ve onlarla oynarken ismini tekrar edin ve ona dokunmasını sağlayın.

Hiç yorum yok: