Rus Televizyonlarının Açılış Saati


Geçen sabaha karşı yani altıya doğru uykum kaçıp televizyon seyretmeye geldiğimde enteresan bir şey ile karşılaştım. Bütün Rus televizyon kanalları  kapalıydı. Nasıl yani şokunu yaşarken kanalların arasında dolaşmaya devam ettim. Rus Devlet Televizyonu'ndan çizgi film kanallarına, haber kanalından müzik kanallarına değin tüm kanallarda yandaki fotoğraftaki gibi bir görüntü vardı. Bir süre bu işin sonunu daha çok merak edip kitaplarla oyalandıktan sonra saat altıda start verilip televizyonların hepsinin bir anda açıldığını gördüm. Ne ilginç öyle değil mi! Neden böyle acaba. Bana öyle geliyor ki bu pek televizyon kanalların tercihi gibi değil, devlet kararı. Yoksa neden hepsi kapalı olsun ki! Bu arada ilginç olan bir diğer şey başka gecelerde uykum kaçıp yine televizyon açtığımda belki saat üç suları gibi izlediğim. Merak ettiğim bu televizyonların kaçta kapandığı. 




İşte televizyonların açıldığı an! İlk olarak Rus devlet televizyonu Rus Milli Marşı ve Kremlin görüntüleri eşliğinde açılıyor. Bu arada lafı gelmişken söyleyeyim. Rus milli marşı tek kelime ile süper! Dinlerken kesinlikle içine işliyor insanın ve ilk olarak geçen "Rossiya" kelimesinden başka ne dediğini anlamamama  ve başka bir milletten olmama rağmen milliyetçilik duygusunu coşkuyla uyandırıyor. 




Sonra diğer televizyon kanalları...


Ve işte benim kanalım. Artık şu aralar hemen her sabah eşimi işe yolladıktan sonra kahvaltıma devam ederken  ve arkasından gelen uykuya geçiş rutininde izlediğim Rus çizgi filmlerinin arka arkaya verildiği "Acı Biber Kanalı".





1 yorum:

Furkan Özden dedi ki...

Güzel bir uygulamaymış.