Amsterdam'daki Eviniz


Gezi Tarihi: 02.10.2012

Amsterdam'daki eviniz derken inanın hiç abartmadım. Gelin baştan anlatayım. Bamtur'dan Benelux turu almıştık. Turun iki hafta öncesinde (vize alınmıştı) iptal edildiği bilgisini alınca ki Bamtur'dan yediğimiz kazığı ve bir yılı geçmesine rağmen parayı hala geri alamayışımızı yakın zamanda burada yazacağım, kendimiz gidelim diye karar aldık. Homelidays isimli siteyi daha önce duymuştum. Homelidays bütün dünyada villadan, çiftlikten tutun da stüdyo daireye kadar her tipten evin günlük kiralanabildiği bir site. Girip oradan bir bakayım dedim ve bir kaç daire için mail gönderdim. Maillerden birine cevap Türkçe geldi. Şansa koskoca Amsterdam'da gelip gidip bir Türk'ün evini bulmuşum. Hemen konuşup anlaştık. Şans bizden yana oldu ilk yurt dışı tatilimizde. Sevgili ev sahibemiz Çiğdem de ilk kez bir Türk aileyi ağırlayacak olmanın heyecanı içerisindeydi. Daha gitmeden bize bir çok konuda rehberlik etti, önerilerde bulundu.




Çiğdem bu arada ilk olarak oturmadığı evini kiraya vermeye başlamış. Bu işi o kadar iyi yapmış ki sonra bir kaç kişi daha evini kiralamasını istemiş. Bu yüzden grup olarak giderseniz de size uygun bir ev ya da bir kaç ev ayarlama şansı var. Gelelim bizim maceramıza. Ev, zaten küçük olan Amsterdam'a göre bile tren garına oldukça yakındı. Adresi sevgili Çiğdem'in yazdığı detaylı tarif ile bulduk. Öyle ki elimizde bavullar ve 7 aylık kızımız Betül olmasına rağmen yürüyerek gittik. Sanırım 10 dakika kadar sürdü. Asıl mesleği diş hekimliği olan Çiğdem bizi o kadar güzel karşıladı ki! Apartmandaki ilan tahtasında adımızı ve hoşgeldin mesajını görünce çok mutlu olduk. Odadaki taze çiçekler o kadar güzeldi ki eşimle bir süre onların gerçek olup olmadığı konuşunda fikir bile yürüttük ki kesme çiçeklermiş. Çiğdem o kadar inceydi ki bebeğimiz için içinde oyuncaklar olan bir bebek yatağı ve masaya monte edilen bir mama sandalyesi bile ayarlamıştı.  Sanki başka bir ülkede kiralık bir daireye değil de uzaktaki bir dostumuzu ziyarete gitmiş gibi kendimizi oraya ait hissettik. Nasıl oldu da kaldığımız stüdyo dairenin fotoğraflarını çekmeyi atladım bilmem. Bebekle olduğumuzdan olsa gerek! 



Bunların yanında bize hem arkadaşlık hem de rehberlik etti. Mesela aşağıdaki elmalı tartı ile meşhur, hatta o kadar meşhurmuş ki elmalı  tartı Clinton bile gelip tadına bakmış, Winkel isimli kafeye götürdü.


Şehrin en güzel fotoğraf alınan köprülerinden birine götürüp fotoğraflarımızı çekti. Fotoğrafını çekmemişim ama bir de cupcake malzemeleri satan bir dükkana götürdü. Bir çok malzeme aldım oradan. Çok ucuza İngilizce kitaplar satılan büyük bir kitapçı, parti malzemeleri satan başka bir mağaza ve şehrin en iyi birasını satan pubı tavsiye etti. Hepsinden çok memnun kaldık. Demek istediğim o ki  Çiğdem bize sadece güler yüzlü ev sahipliği yapmakla kalmadı bir de güzel rehberlik etti. Bir akşam evinde ağırladı ve teknolojik destek verdi.


Kapı duvar bir yerin önünden geçerken bizi içeri sokup düşkünlerin kaldığı  evlerin olduğu bu gizli bahçeyi gösterdi. 


Çok şanslıydık onunla karşılaştığımız için. İçim çok rahat herkese de tavsiye ederim mis gibi tertemiz çarşaflı evini. Kalmak isterseniz onunla aşağıdaki mail adresinden iletişim kurabilirsiniz. Bir kez daha sizin huzurunuzda samimi ev sahibeliği ve tüm yardımları için teşekkür ederim Çiğdem'e.

Sevgili Çiğdem'in web sayfasından güzel dairelerini görebilirsiniz. İşte iletişim bilgileri:


Prinsengracht 79,

1015 DM   Amsterdam

7 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

bilgi için çok teşekkürler..Açıkçası bizim de Amsterdam'a gitme gibi bir düşüncemiz var.Hele ki böyle bir evde kalmayı kim istemez??sevgiler..

Ayşe Gençer Memiş dedi ki...

Ne güzel tesadüf olmuş Sihirli Oklava, "Ayşe'nin gözünden Amsterdam!" yazısını hemen tamamlayıp yayınlayayım o zaman senin için :)))

AMSTERDAMDA.COM dedi ki...

Çok keyifli yazı olmuş!

www.amsterdamda.com

Unknown dedi ki...

Sevgili Aysecigim, Ne guzel yazmissin , ne guzel benden burdan bahsetmissin. Inan okurken utandim. Sizinle tanismak ve vakit gecirmekten bende inanilmaz keyif aldim. Keske daha uzun kalabilseydinizde daha cok sohbet edip daha cok yer gezebilseydik . .En kisa zamanda gorusmek uzere yeniden

Coşkunlu Figen dedi ki...

süper bir paylaşımim teşekkürler güzel bilgiler için..eminim herkesin işine yarayacak..sevgiler..

Ayşe Gençer Memiş dedi ki...

Teşekkürler Figen Hanım. Sevgiler

Gly dedi ki...

Çiydem hanım bizde düşünüyoruz